| Waarom Dat is Groningen? Dat is Groningen
Sluit
Menu
Waarom Dat is Groningen?

Waarom Dat is Groningen?

Wij Groningers hebben allemaal andere verhalen. Maar één ding hebben we gemeen: we zijn allemaal Groningers. En Groningen is een stad waarin iedereen gelukkig kan zijn.

Dát beeld wil Dat is Groningen versterken door al die verhalen – in woord, geluid en beeld – te laten zien. Want de stad heeft plek voor iedereen. Dát is namelijk Groningen: een solidaire, inclusieve en diverse stad.

Dat is Groningen verbindt Groningers met goede verhalen, foto’s en video’s. Verhalen die bijdragen aan solidariteit, inclusiviteit en/of diversiteit. Deze content wordt gemaakt door onze partners, de redactie en onze correspondenten: Groningers, midden in de samenleving. De content is altijd positief van aard, misschien een enkele keer verbazend. Er zijn natuurlijk ook dingen die beter kunnen. Laat Dat is Groningen de plek zijn die aanzet tot oplossingen.

Het platform laat zien welke initiatieven er in Groningen zijn. Soms om een brug te slaan, maar vooral om onderling begrip te kweken. Dat is Groningen moet aanzetten tot positieve discussie en verbinding. Geen enkele Groninger is hetzelfde, dus het is vanzelfsprekend dat we het niet altijd met elkaar eens zijn. Zolang we die diversiteit maar blijven omarmen. Groningers lossen het samen op. Dát is bouwen aan en het behouden van een zo mooi mogelijke samenleving. Zo een waarin iedereen gelukkig kan zijn; waar iedereen welkom is.

De verhalen op het platform maken zichtbaar wat onze stad zo mooi maakt. Daarmee hopen we alle Groningers te inspireren om op hun manier ook een steentje bij te dragen. Dat is Groningen is het platform waar alle solidaire, diverse en inclusieve initiatieven samenkomen. Zo laten we zien dat ieders geluk in Groningen te vinden is.

Wil je meer weten? Of ook aansluiten bij Dat is Groningen? Neem dan contact met ons op. We drinken graag een kop koffie met je!