| ‘s Werelds grootste oogcontactexperiment Dat is Groningen
Sluit
Menu

Evenement

‘s Werelds grootste oogcontactexperiment

In week 38 – 17 t/m 23 september – is het internationale Vredesweek. Op vrijdag 21 september is het Internationale Dag van de Vrede, en in het kader daarvan wordt wereldwijd het ‘World’s biggest eye contact experiment’ gehouden. In meer dan 400 steden in 65 landen zullen meer dan 30.000 mensen elkaar een minuut lang in de ogen kijken.

Door niet te praten, maar elkaar een minuut recht in de ogen te kijken, ontstaat een verbintenis die door alle ellende op de wereld soms ver te zoeken lijkt. Door het oogcontact voelt men zich weer verbonden, als één grote familie. Een minuut oogcontact delen, stelt ons in staat dit te beleven, zelfs zonder de noodzaak elkaars taal te spreken. Oogcontact maken kan iedereen en als we dat doen ontstaat als vanzelf een natuurlijke verbinding.

In Nederland wordt in verschillende steden op 22 september een veilige ruimte gemaakt waar mensen die mee willen doen, uitgenodigd zijn in stilte een minuut oogcontact te delen met een vriend of een onbekende en op die manier bij te dragen aan vrede en de kracht van menselijke verbinding. Ook jij kunt dus meedoen!

(Informatie uit dit artikel van de Gezinsbode)