| Wordt Junior coach Dat is Groningen
Sluit
Menu
Wordt Junior coach

Algemeen nieuws

Wordt Junior coach

‘Welke apparaten slurpen de meeste stroom?’ ‘Hoeveel lampen branden er in huis?’ Een paar van de vragen die aan de orde komen in het spel Junior Energiecoach. Gezinnen met kinderen van 7-12 jaar die junior energiecoach willen worden kunnen zich gratis aanmelden. Ze doen dan 5 weken lang 15 tot 30 minuten per week mee aan de de cursus, met proefjes, spelletjes, puzzels en experimenten, lampenjacht en een stekkerexpeditie waar ook het hele gezin plezier aan kan beleven. Samen ontdek je waar je energie kan besparen. Er zijn ook prijzen te winnen.

Wethouder Energie Philip Broeksma: “Met Junior Energiecoach leren kinderen op een leuke manier veel over energie en energieverbruik van apparaten. Zo leren ze bijvoorbeeld dat je lampen niet onnodig moet laten branden, dat de verwarming soms best een graadje lager kan en dat je water en energie bespaart door korter te douchen. Het is belangrijk dat kinderen zich daar bewust van worden, helemaal nu de meeste huishoudens geconfronteerd worden met stijgende energiekosten.’

Gratis meedoen

Deelname is voor gezinnen gratis. Meer informatie en aanmelden kan op www.juniorenergiecoach.nl. Inschrijven kan tot en met 2 oktober. Het spel start op 7 oktober.