| Wonder leren kennen Dat is Groningen
Sluit
Menu
Wonder leren kennen

Verhaal

Wonder leren kennen

Online overleggen kan erg leuk zijn, of je kunt het in ieder geval leuk maken.
Zo had ik laatst, om precies te zijn op 8 september,  een online meeting. Door Corona hebben de meeste mensen inmiddels wel een keer voor hun werk een dergelijke meeting bijgewoond. Hoe dan ook ik moest deze meeting bijwonen in een voor mij tot dan toe onbekend programma, namelijk Wonder.
Wonder is een app die in veel opzichten op bijvoorbeeld Teams lijkt. Maar er zijn wel een paar zaken die Wonder van Teams onderscheiden. Het belangrijkste kenmerk is dat mensen naast een centrale ‘meeting ruimte’ ook naar andere ruimtes kunnen gaan. Deze ruimtes hebben een thema gekregen bedacht door de voorzitter van de meeting. Je sleept je eigen foto naar een cirkel met het juiste thema en zo heb je een manier om met 3 mensen te praten zonder last te hebben van de andere deelnemers (en tientallen andere deelnemers kunnen natuurlijk voor veel ruis zorgen in een dergelijke digitale bijeenkomst.)
Dat vind ik het mooie van het programma Wonder.
Deze bijeenkomst was met de meeste collega’s van de stichting Autisme Digitaal. Dit is een stichting die door mensen met autisme wordt gerund en autistische belangen behartigt.
Het voordeel van Wonder was, zoals ik en een aantal van mijn collega’s  opmerkten, dat het erg prettig is om een bijeenkomst bij te wonen waar je heel eenvoudig een centrale bijeenkomst kan bijwonen en met net zoveel gemak ook kan besluiten dat de ruis te veel wordt en dat je toch liever een rustigere bijeenkomst bijwoont. Deze bijeenkomst kan bovendien ook nog over een onderwerp gaan dat je meer ligt.
Al met al is Wonder mijn inziens erg autismevriendelijk

Correspondent Marten


Marten heeft sinds 2014 een diagnose ASS en is jarenlang betrokken geweest bij een contactborrel voor en mensen met ASS.

Hij is nu nog werkzaam bij de stichting Autisme Digitaal gevestigd in Groningen. Hij geeft daar voorlichting over veel aspecten van ASS.

Verder heeft hij een eigen bedrijfje opgericht (stenenstrijder.nl), hiermee geeft hij lezingen, workshops en trainingen over zijn eigen ervaringen met Niet aangeboren hersenletsel en autisme.