| Wie denkt er aan de jongeren? Dat is Groningen
Sluit
Menu
Wie denkt er aan de jongeren?

Algemeen nieuws

Wie denkt er aan de jongeren?

Twee studenten Social Work maakten een website voor jongeren. Want de lockdown duurt lang en veel studerende jongeren hebben het moeilijk. De online lessen komen minder binnen, het is eenzaam als je je medestudenten niet meer ziet na afloop van je college, je raakt de struktuur in je dag kwijt. En wat moet je doen met al die loze tijd waar je anders bij iemand ging eten, kletsen of samen naar de kroeg ging ?

Op de website worden vragen beantwoord als:  wat te doen als je geen stage kan vinden, hoe zit het met mijn praktijkexamen,  wat als ik thuis geen onderwijs kan volgen?, hoezo lesgeld betalen? Ik ga niet eens naar school. Je kan er terecht als er problemen zijn met veilig thuis zijn, als er financiele zorgen zijn omdat je bijvoorbeeld je bijbaantje kwijt bent. Je kan ook met iemand chatten als je je verhaal kwijt wil.

De website biedt jongeren volop mogelijkheden om zelf aan de slag te gaan  ( schrijf een boek, ga die lelijke muur verven of samen buiten een bootcamp doen! )  en verwijst ook naar een aantal handige en betrouwbare websites als je meer wil weten.

Overigens zijn op elke mbo locatie, afhankelijk van de hoeveelheid studenten, een of meer School als Wijkondersteuners aanwezig. Zij ondersteunen vooral in niet-schoolse zaken. Heb je moeite met plannen, concentreren of studeren dan kan de school je daarbij helpen.