| Week van de lieve briefjes Dat is Groningen
Sluit
Menu
Week van de lieve briefjes

Week van de lieve briefjes

Het is weer tijd voor lieve briefjes. Volgende week wordt iedereen opgeroepen iets liefs te schrijven voor een ander. Het doel van de Week van de Lieve Briefjes is om mensen met elkaar te verbinden. De speciaal voor deze week ontwikkelde Lieve Briefjes kan je op heel veel verschillende plekken in Nederland ophalen.*

En de eerste lieve brief was voor Sikkom, de plek voor jongeren voor nieuws, opinie, zin en onzin: zie foto. Ongetwijfeld omdat Willem Groeneveld (‘always go for the truth’)  niet bang is zijn mening te geven, of het nu over corona of over huisjesmelkers gaat. Op het lieve briefje staan dan ook lieve woorden, weliswaar in wat krom rijm soms –  ‘rozen zijn rood, bananen zijn krom, we zijn trots op Sikkom’  en ‘ alles komt goed, met een beetje geluk een heleboel moed,’   –  maar wel van harte gemeend !

*Je kan lieve briefjes ophalen in alle bibliotheken in de provincie Groningen, bij servicepunten van Qbuzz in Groningen en Drenthe en bij meer dan 150 bibliotheken en welzijnsinstellingen in het land, van Schiermonnikoog tot Zuid-Limburg. De complete lijst en kaart met afhaalpunten is te vinden op weekvandelievebriefjes.nl/afhaalpunten/.