| “Wat jij kan doen” Dat is Groningen
Sluit
Menu
“Wat jij kan doen”

Algemeen nieuws

“Wat jij kan doen”

De campagne tegen kindermishandeling laat zien wat omstanders kunnen doen bij een vermoeden dat het bij iemand thuis niet veilig is.

Het thema van de campagne is “Wat jij kan doen?”  Wethouder Zorg en Veiligheid Isabelle Diks: “Het signaleren en aanpakken van kindermishandeling is niet alleen iets waar professionals een rol in spelen. We hebben daaar ook de hulp van de omgeving bij nodig. De boodschap is dat je als omstander het verschil kunt maken. Dat zit hem in kleine dingen zoals even de tijd nemen voor iemand en vragen hoe het met hem of haar gaat. Aandacht voor het verhaal van een ander is vaak de eerste stap naar het in gang zetten van hulp of het bieden van steun.”

Via de actie ‘Wie bedank jij?’ kunnen inwoners iemand bedanken die voor hun belangrijk is en waar ze mee kunnen praten als ze een probleem hebben of als het thuis niet fijn of veilig is. Inwoners kunnen deze lokale helden aanmelden via watjijkandoen.nl

WIJ Groningen geeft gastlessen op scholen waarbij ze leerlingen uitleggen wat huiselijk geweld is en welke rechten kinderen hebben. Veilig Thuis organiseert de bijeenkomst “praten met kinderen. Deze is voor iedereen die werkt met kinderen vanaf 4 jaar. Hier wordt toegelicht hoe je kan praten met kinderen over huiselijk geweld en kindermishandeling.

voor meer informatie kijk op watjijkandoen.nl en op weektegenkindermishandeling.nl