| Wat is waar in deze tijd? en andere leestips Dat is Groningen
Sluit
Menu
Wat is waar in deze tijd? en andere leestips

Reportage

Wat is waar in deze tijd? en andere leestips

Studium Generale heeft lezingen af moeten zeggen vanwege het virus maar heeft een blog gepubliceerd met lezingen/interviews/ eerder gepubliceerde artikelen/films die allemaal op de een of andere manier relevant zijn in deze tijd. (Je vind ze allemaal hier)

Een greep uit de onderwerpen:

Balancing Healthcare and Human Rights – video van een lezing door professor Brigit Toebes from Global Health Law Research Center of the University of Groningen. (Engelstalig)

Een Watchlist Finding Truth.  Bestaat er één waarheid?  Vertrouwen we op de kennis van experts en wetenschappers?  zeven artikelen  (Engels en Nederlandstalig)

Er is een Watchlist Sport met veel filmpjes

Een Watchlist Kunst  met zeven artikelen: ‘kan kunst ons gezonder maken?’

Een Watchlist friends met zes artikelen/filmpjes uit diverse hoeken, onder andere van de filosofie en biologie.

Wat zeggen Groningse wetenschappers?  Aan het woord onder andere microbioloog Alex Friedrich van het UMCG ; verder een artikel over de Zweedse aanpak, over de risico’s van de supermarkt, of er een betere wereld komt na corona, over de psychologie van de quarantaine en een econoom praat over de vraag of Nederland failliet gaat. De Geodienst  van het UMCG tenslotte heeft voor degenen die graag uiteten een  thuisbezorgd-afhaalkaart van Groningen (hier)  gemaakt.

De lezing van Geert Mak (‘Grote Verwachtingen’)  kon in maart niet doorgaan. Het team van Studium Generale heeft in plaats daarvan een radio interview met hem geplaatst waarin hij praat over de wereld na coroana:  “…. 1984 van George Orwell komt nu wel heel dichtbij”.

Foto door cottonbro via Pexels

.