| Voor jonge kunstenaars Dat is Groningen
Sluit
Menu
Voor jonge kunstenaars

Algemeen nieuws

Voor jonge kunstenaars

Dit nieuwe programmaonderdeel binnen Jonge Harten is ontstaan vanuit de behoefte aan meer contact met jonge (studerende) makers. Om af te stemmen, gelijkwaardig te informeren en te inspireren. Jonge Harten wil graag met deze jonge (studerende) makers in gesprek over de toekomst van onze sector en wat Jonge Harten Festival voor hen kan betekenen in de toekomst.

FIELD is in het leven geroepen om de band met jong talent aan te scherpen en zowel de kunstenaars als het festival de kans te geven om op langere termijn mensen te ondersteunen en hun “dromen” tot ontplooiing te laten komen. Jonge Harten richt zich in het bijzonder tot studenten waarvan zij (na gesprekken en voorstellingen) het gevoel heeft dat ze zich als maker verbinden met de wereld daarbuiten. Op een bewuste, kritische en eigenzinnige manier.

Inhoud van de FIELD dagen

Een onderdeel van FIELD dagen is ROUTE. Op bijzondere plekken in de stad maken jonge makers een interventie speciaal voor brugklassers. Op donderdag 25 november zal de eerste versie van ROUTE in première gaan, voor volgend jaar wordt er een open call uitgeschreven.

De FIELD dagen bestaan verder uit masterclasses van verschillende makers (Lotte van den Berg van Building conversation, Erik Bos van 155, Priscilla Vaudelle van LostProject, Hanna Timmers van ROUTE) die dit jaar op Jonge Harten spelen, voorstellingen en extra gesprekken. Het uitgebreide FIELD XL programma duurt 2 dagen en is bij te wonen voor € 37,50. De lightversie van FIELD duurt een dag en is te bezoeken voor € 25,-. Meer informatie over deze FIELD dagen is te vinden op www.jongeharten.nl

foto: Lost Words een project van Priscilla Vaudelle (regisseur)