| Vaders bij de Wijk de Wereld Dat is Groningen
Sluit
Menu
Vaders bij de Wijk de Wereld

Algemeen nieuws

Vaders bij de Wijk de Wereld

Binnenkort  neemt de Wijert met De Wijk de Wereld de schouwburg over met verhalen vol dans, muziek, spoken word, theater en meer. Eén van die verhalen wordt verteld door vijf vaders.

Een van die vaders is Kumar, een alleenstaande vader die het geweldig vindt om de ontwikkeling van zijn dochter mee te maken. In het filmpje zegt hij: “Wij willen gewoon aan de maatschappij laten zien van joh, vaders heb je in verschillende soorten en maten en belangrijk hierin is natuurlijk hoe jij de rol als vader eigenlijk toont aan iedereen.”  Ze maken het verhaal onder leiding van Gaja, een danser en theatermaker die zelf uit een familie met veel zelfstandige moeders en weinig vaders komt, wat betekende dat ze tijdens het werken met de mannen merkte dat een aantal ideeën van haar over hoe mannen denken niet kloppen. “Ik heb het gevoel dat de nieuwe generatie vaders absoluut een generatie is die emotioneel toegankelijk is. Dus het is interessant om met hun te praten over hun eigen vaders en welke dingen blijven en welke dingen ze actief willen veranderen of die al aan het veranderen zijn.”

De Wijk de Wereld trekt al een aantal jaar door de wijken van de stad. Van 27 tot en met 29 juni nemen de Wijert de Stadsschouwburg over:

do 27 juni, 20.15 uur (try-out)
vr 28 juni, 20.15 uur (première)
za 29 juni, 14.30 uur / 20.15 uur

SPOT / Stadsschouwburg
€ 15,- | € 12,50 voor bewoners De Wijert (try-out € 12,50 | € 10,-)

met een stadjerspas betaal je maar 5 euro