| Vadercafé. Dat is Groningen
Sluit
Menu
Vadercafé.

Algemeen nieuws

Vadercafé.

Wat begon in Amsterdam drie-hoog-achter werd een succes en zal in het najaar ook naar Groningen komen. Aankomende vaders, jonge vaders, alleenstaande, pleeg- en stiefvaders  kunnen elkaar ontmoeten in het Vadercafé. In het Vadercafé kan je sparren met andere vaders over zaken die je bezighouden, horen hoe andere vaders het aanpakken of vragen stellen over zaken waar je nieuwsgierig naar bent. De ervaring is inmiddels dat de gesprekken verrassend open kunnen zijn, de mannen komen erachter dat ze niet de enige zijn die met hun vaderrol worstelen. Een  gecertificeerd begeleider is altijd aanwezig

Bernard Schlimbach van Mankracht/MJD is degene die het de afgelopen jaren heel hard zijn best heeft gedaan om het Vadercafé naar Groningen te halen. “Het belang van vaders, ook in de eerste jaren van een kind, mag niet onderschat worden. Vaders hebben jammer genoeg de eerste jaren wel eens het gevoel dat de moeders het toch beter kunnen dan zijzelf. Gesprekken met andere vaders leidt tot meer bewustwording en meer ontspanning in de relatie tot de kinderen en tot de echtgenote.” Bernard vindt overigens ook dat het tijd is voor een cultuuromslag: “Waarom krijgen vaders in de kraamtijd niet dezelfde aandacht als moeders?  Alles is op vrouwen gericht, op de cover van ouderbladen zie je allemaal moeders met kinderen, ook op folders over ouderschap zie je vooral moeders. Daar is de moeder de autoriteit, zij zorgt, zij voedt op, dat mag ook wel een beetje veranderen“.

Het eerste Vadercafé in Groningen is op 20 oktober, waar het plaats zal vinden is nog niet bekend. Kijk op https://www.vadervisie.nl/ als je meer wil weten. Op deze website vind je ook diverse trainingen en workshops voor vaders. In augustus zal de nieuwe website vadercafe.nl van start gaan.