| Serious Request: Estafette tegen mensenhandel Dat is Groningen
Sluit
Menu
Serious Request: Estafette tegen mensenhandel

Algemeen nieuws

Serious Request: Estafette tegen mensenhandel

Uitbuiting komt vaker en dichterbij voor dan je denkt: op iedere middelbare school in Nederland komen 2 meisjes in aanraking met loverboys.

Gedwongen prostitutie, arbeidsuitbuiting, onder dwang stelen, smokkelen of bedelen. 25 Miljoen mensen zijn slachtoffer van mensenhandel. Dit jaar gaat de opbrengst van Serious Request naar psychologische hulp voor de slachtoffers en voorlichting met als doel mensenhandel te voorkomen en te herkennen. Everything is changing  is de hoopvolle titelsong van Serious Request.

Van 18 tot en met 24 december lopen 3FM-dj’s van Goes naar Groningen om aandacht voor dit onderwerp te vragen en geld in te zamelen. Ze maken 24 uur live radio en bezoeken acties die luisteraars organiseren. Onderweg bezoeken ze feestelijke evenementen waar actievoerders en bezoekers naartoe kunnen komen. Je kunt nu al plaatjes aanvragen en doneren natuurlijk!

Het line-up eindfeest in Groningen vindt 24 december plaats op de Ossenmarkt met dj’s Snelle, Merol, Naaz en Blanks en Roxeanne Hazes. Hier zal ook de opbrengst bekend worden gemaakt. De toegang is gratis.

(No)escape room

MJD Groningen werkt met slachtoffers van mensenhandel en ondersteunt de actie van 3FM. We kunnen ons geen voorstelling maken hoe het is om slachtoffer te zijn van mensenhandel, gevangen te zitten in een huis, in een kleine of donkere ruimte en niet te weten waar je aan toe bent of wat er met je gaat gebeuren. Uit verhalen van slachtoffers die wisten te ontsnappen blijkt hoe angstig en eenzaam zij zich voelden.

Om er eens bij stil te staan heeft MJD  in de Poelestraat 28 een (no)escape room ingericht waar je kunt ervaren hoe het is om in een dergelijke slachtofferpositie te zitten. Hoe het is wanneer jouw persoonlijke bezittingen van je worden afgenomen, je tastend in het donker werk moet verrichten en je komt er dan achter welke gedachten er door je heen gaan. Er zullen ook ‘slachtoffers’ van mensenhandel aanwezig zijn om hun verhaal te vertellen. Deze ervaringsdeskundigen worden gespeeld door studenten van de acteursopleiding van het Noorderpoort  Groningen. Hun verhalen zijn gebaseerd op verhalen van echte slachtoffers.

#MensenhandelExperience aan de Poelestraat 28 is te bezoeken op:  20 december  13 – 17.00 uur en 24 december 13 – 17.00 uur.

Je kan je via deze pagina opgeven.

Er zijn meer acties om aandacht te vragen voor mensenhandel: op onderstaande foto een paar studenten die zich vanaf 16 december 7 uur ‘s morgens 36 uur lang opsluiten in een kooi op de Vismarkt in Groningen. Deze actie is georganiseerd door Jimmy’s Oldambt samen met Noorderpoort.