| Ruige jongens doen gave dingen voor stadjers Dat is Groningen
Sluit
Menu

Algemeen nieuws

Ruige jongens doen gave dingen voor stadjers

Marcel: “Een paar jaar geleden kwam er een jeugdwerker naar me toe, hij wilde al een hele tijd een spooktocht organiseren voor de buurt. Ik zei ‘ik doe dat wel’. Ik ben wel een beetje een regelneef maar ik had niet zo’n zin meer om alles in mijn eentje te doen. Ik zei tegen Harm-Jan – mijn buurman – jij doet maar mee.

Er moest van alles komen: decors, kledingstukken,  figuranten  en  noem  maar  op.  Op  een  advertentie in de krant kregen we wel 60 vrijwilligers. De spooktocht was een groot succes en daarna wilden we door. Met zijn zessen gingen we verder als De Roege Boys. Onze missie: armoede en eenzaamheid bestrijden in de wijk door leuke dingen te organiseren voor jong en oud. Al snel volgde spooktocht nummer 2, een kerstmarkt, een feest voor de kinderen….”

Harm-Jan: “Alles wat er nodig is bouwden we zelf, van afval en materiaal dat we krijgen. We konden terecht in buurtcentrum De Wende. We hadden 40 m2 maar daar kan je met zes man en wat jeugd niet werken. We wilden een radiozender , fietsreparatie, houtbewerking…”

Marcel: “Dan ga je kijken waar je heen kan. Toevallig wist ik dat Backbone ruimte had voor ondernemers en kunstenaars. Via de wijkwethouder kwamen we in contact met Sherlock Telgt, ‘de baas’. Gezegd wie we waren, onze website laten zien ‘dat zijn we’. Hij wilde ons er graag bij hebben. Wij zijn bekend in Vinkhuizen. Hij wil de wijk en vooral de jeugd meer betrekken bij Backbone. Wij gaan hem daarbij helpen.”

Marcel: “De hangjongeren en de probleemkinderen in de wijk kennen we allemaal. De jongerenwerkers en de opbouwwerkers sturen ze naar ons toe. Wat wij doen is superlaagdrempelig. Jongeren kunnen binnenlopen. Wil je radio maken? Daar is de knop, dat is de man die je helpt.  Is  je  fiets  kapot?  Hang  hem  op,  daar  is het gereedschap en die man kan je helpen. Kijk maar of we onderdelen hebben. Hebben we die niet? Dan volgende week even terugkomen. Wel een paar regeltjes: geen gedoe met geloof en respect voor elkaar. Er zitten hier allemaal kinderen, meisjes, jongens, zwart, blauw, groen, bruin, geel en wit. Het maakt ons niet uit, iedereen is voor ons gelijk.”

Bovenstaand verhaal is gevonden via www.vinkhuizen.nl en geschreven door Helma Erkelens. Wil je meer zien? Kijk ook deze video die de vloggers van Jimmy’s over De Roege Boys maakten! Of kijk op de website van De Roege Boys.