| RTV Noord start offensief tegen eenzaamheid Dat is Groningen
Sluit
Menu
RTV Noord start offensief tegen eenzaamheid

Algemeen nieuws

RTV Noord start offensief tegen eenzaamheid

Oud of jong: eenzaamheid is een serieus probleem in de maatschappij en er heerst een taboe op het uitspreken van eenzaamheidsgevoelens. RTV Noord komt daarom met een Facebookpagina, bedoeld voor mensen in Groningen die wel eens bij een ander op bezoek willen gaan, bezoek willen ontvangen, een praatje willen maken, of samen op pad willen gaan.

Meer dan 1 miljoen Nederlanders voelt zich in sterke mate eenzaam (bron: eenzaam.nl). Even grof berekend betekent dat voor Groningen dat hier ook ruim 12.000 mensen zich sterk eenzaam voelen. Het is een ernstig probleem, waarbij de oplossing zo simpel is. Even een wandelingetje maken, iets gezelligs doen, simpelweg een arm om iemand heen slaan: eenzaamheid is iets dat ontstaat door het gehaaste ritme dat bijna iedereen in zijn greep heeft. Bij oudere mensen (75+) is vaker het overlijden van de partner en vrienden als oorzaak aan te wijzen.

Eenzaamheid is onder mannen en vrouwen ongeveer gelijk, wel is het zo dat vrouwen het iets sneller uitspreken. Ook zijn vrouwen vaker emotioneel eenzaam, en mannen sociaal eenzaam. Hoe dan ook: het is goed erover te praten en deze pagina Gezocht: Vrienden in Groningen is een stap in de richting naar het verbannen van eenzaamheid in Groningen!

Voel jij je niet per se eenzaam, maar wil je anderen wel helpen? Kijk dan eens op de site van Humanitas Groningen. Er zijn tal van mogelijkheden om je als vrijwilliger in te zetten tegen eenzaamheid. Er zijn naast Humanitas nog veel meer instellingen waar je je kunt aanmelden als vrijwilliger.