| Roze Zaterdag 22 juni Dat is Groningen
Sluit
Menu
Roze Zaterdag 22 juni

Algemeen nieuws

Roze Zaterdag 22 juni

Pride Roze Zaterdag van 22 juni komt steeds dichter bij. Het programma van die dag begint gevuld te worden.

De start vindt plaats in de Akerk met een feestelijke roze viering om 10 uur.  Het thema is gelijk aan het dagthema: ‘Verbinding’.

Er zijn live optredens op de Grote markt vanaf 14 uur.

Verder is er de hele dag een infomarkt rondom de Schuitemakersstraat, achter het Museum aan de A. Klik op de link als je met je organisatie op de infomarkt wilt staan.

Dan is er natuurlijk nog de Pride Walk, deze start om 12 uur op de Ossenmarkt met een muzikale ontvangst. De parade zal met wagens en mensen als stoet door de stad trekken. Als je mee wil lopen kan dat, klik dan hier. Meer informatie volgt, dus houdt de website in de gaten.

In aanloop naar Roze Zaterdag is er al een programma aan de gang, wil je met een initiatief, project of evenement meedoen dan kan je dat laten weten aan de organisatie en nemen ze het op in de agenda. Aanmelden kan hier

De agenda met evenementen tot aan Roze Zaterdag is flink vol met een clubnight, een expositie, dans muziek, gendermonologen en meer theater, inclusie games in het Oldambt, een stukje geschiedenis (van flikkers tot queers) de prachtige Pride Photo openluchttentoonstelling (vanaf 14 juni) en een gesprek over Queer ouderschap (dus over Queers met kinderen). Niet alleen interessant voor queers!