| Project Comeback Dat is Groningen
Sluit
Menu
Project Comeback

Algemeen nieuws

Project Comeback

Topsporters moeten bij het najagen van hun dromen om kunnen gaan met tegenslag, faalangst, discriminatie, conflicten, afwijzing en perfectionisme en ze weten alles van een gezonde leefstijl. Juist vanwege die ervaringen kunnen ze een voorbeeld en inspiratiebron zijn voor andere jongeren. Het Project Comeback is een landelijk initiatief dat locaal ingezet wordt. In online en offline sessies gaan topsporters in gesprek met jongeren gebruik makend van hun kennis en ervaring. De sessies zijn online en het is de bedoeling om begin november ook live sessies aan te bieden.
Tijdens de coronapandemie is het aantal jongeren dat last heeft van angsten, somberheid, depressieve klachten en gevoelens van eenzaamheid toegenomen. Veel jongeren hebben het zwaar gehad en de problemen binnen deze groep worden niet altijd onderkend. Het is vooral ook belangrijk dat hun worsteling bespreekbaar gemaakt wordt.

Een hele rij topsporters is bereid gevonden aan dit project mee te werken: voetballers Virgil van Dijk, Shanice van de Sanden en Stefan de Vrij, atlete Anouk Vetter, judoka Roy Meyer, hockeyer Terrance Pieters en bokser Enrico Lacruz.

De Universiteit, Hanzehogeschool, het Alfa College en Noorderpoort zullen studenten die deelnemen aan het project ook een vervolg bieden.
Je kan je hier inschrijven en op die plek vind je ook de complete agenda van het project