| Pride Photo Award 2020 Dat is Groningen
Sluit
Menu
Pride Photo Award 2020

Algemeen nieuws

Pride Photo Award 2020

Deze foto van Lana Yanovska heeft als titel ‘Selective Perception’.  Je ziet dezelfde man twee keer, maar misschien denk of voel je verschillend over beide foto’s ? En welk koppel hoort echt bij elkaar? Waarom denk je dat? Dit zijn een paar vragen die je jezelf kan stellen als je naar beide foto’s kijkt. De foto van Lana is onderdeel van de rondreizende expositie van Pride Photo award 2020.

De winnende foto’s van deze expositie zijn op 20 grote panelen buiten bij de Der Aa-kerk geplaatst. Van 21 mei tot 10 juni kan je ze daar bezichtigen. Vanwege corona kon de geplande Pride Photo expositie vorig jaar niet doorgaan en om de winnende foto’s toch met het publiek te delen is er voor gekozen om ze in de buitenlucht te exposeren.

Met de expositie wil de organisatie de acceptatie van seksuele- en genderdiversiteit bevorderen. De winnende foto’s zijn gekozen uit 2500 inzendingen, afkomstig uit 40 verschillende landen. De foto’s behandelen thema’s als eenzaamheid onder oudere LHBTI personen, LHBI vluchtelingeproblematiek en geweld tegen transgenders.

De expositie werd afgelopen vrijdag geopend door wethouder Glimina Chakor (Integratie en emancipatie). ‘Vertellen dat je anders bent is vaak niet makkelijk. Je ziet hier mensen in al hun kwetsbaarheid, maar tegelijkertijd wordt er een statement gemaakt. En dat maakt deze expositie ook zo speciaal.’

foto: Lana Yanovska, Selective Perception (één van de winnaars van 2020)