| Pride Groningen Dat is Groningen
Sluit
Menu
Pride Groningen

Algemeen nieuws

Pride Groningen

De eerste editie ooit van StreetPride Groningen vindt plaats op vrijdag 19 en zaterdag 20 augustus. Het programma van de Pride is nog niet helemaal bekend maar schrijven ze ” In het randprogramma worden verschillende thema’s behandeld die spelen voor de LGBTQI+ gemeenschap, maar ook voor een bredere doelgroep interessant kan zijn. Meer info volgt.

Vrijdag 19 augustus is er in het Forum de Rooftop Cinema Pride Editie en op zaterdag 20 augustus leest Dragqueen Heisa Jynx kinderboeken aan de de allerkleinsten voor.

Op 19 en 20 augustus wordt de rode loper voor je uitgerold op Noorderzon. De voorstelling YAAAAS! : livemuziek van LGBTQIA+muzikanten, optredens van drag queens en lip sync battles voor iedereen die even the drag fantasy wil voelen.   Locatie op het festivalterrein: Kameleon

In het centrum zorgt StreetPride samen met café De Prins en winkeliers uit de Zwanestraat voor een straatfeest. De straat krijgt een feestelijke make-over, er zijn tappunten en muziekpodium biedt plaatst aan artiesten uit de LGBTQI+ gemeenschap. Start is om 19.00 uur en het gaat door tot middernacht. Er schijnt ook een afterparty gepland te zijn.

In de Student Hotel vindt op 19 augustus de Pride QWueen Groningen 2022 verkiezing plaats en is er een dragqueen brunch voor oudere, foto exposities en een Pride Talk over de aids crisis van de jaren ‘ 80 sluit dit alles af.

19 augustus is er van 23.00 tot 3.00u een Vera Queerclub in de kelder. programma volgt op de website van www.vera-groningen.nl