| Play the game! Dat is Groningen
Sluit
Menu
Play the game!

Algemeen nieuws

Play the game!

Een virtuele blik op Groningen waarbij je 360 graden  in het rond kan kijken. Niet alleen leuk voor aankomende internationale studenten maar ook voor Groningers die thuis zitten en al lang niet meer in het centrum geweest zijn. Misschien heb je altijd al een kijkje in een studentenkamer willen nemen, een college willen bijwonen of was je altijd al nieuwsgierig naar het nachtleven van de stad.

De bijbehorende vragen zouden makkelijk te beantwoorden moeten zijn voor een echte Groninger. Maar hoe hoog was de Martinitoren ook al weer?  Het eerste level wordt 13 augustus gelanceerd en in de komende weken wordt telkens een level toegevoegd. De game is te vinden op de www.game.groningen.nl

Nu een fysieke introductie vaak niet mogelijk is vanwege de coronamaatregelen biedt de game internationale studenten de kans om de stad te leren kennen en zich veilig onder te dompelen in het Groninger studentenleven. Wanneer de speler het spel uitgespeeld heeft kan hij of zij zich een echte virtuele Groninger noemen en een Groninger survivalpakket inclusief ‘Gronings paspoort’ afhalen bij de VVV in het Forum.

De campagne is gemaakt door Marketing Groningen in opdracht van de Gemeente en Provincie, de Universiteit, de HBO en MBO scholen in de stad, en het UMCG.