| Papa Dat is Groningen
Sluit
Menu
Papa

Algemeen nieuws

Papa

Dat is Groningen heeft eerder gepubliceerd over vaders, hier, hier en hier. Vaders vormen een belangrijke groep mensen die het ook niet altijd makkelijk hebben, want wat is een goede vader?

Daarom van harte aanbevolen het Nieuwe verhaal over Vaderschap:

Mohamed Yusuf Boss ( choreograaf en danser) en Joël Darius ( oa. actief bij Alliantie Kinderarmoede en lid van de adviescommissie van Noorderzon&Society)  zijn de initiatiefnemers van PAPA.
Ze gaan 13 mei  in forum Groningen in gesprek met andere vaders over de mooie en moeilijke kanten van het vaderschap. Ze geven hierbij het publiek een intiem kijkje in hun werelden door echte en pure ervaringen te delen. Samen met anderen geven ze de ruimte aan onderbelichte perspectieven van vaders. Deze nieuwe perspectieven zijn bedoeld om de volgende generatie te inspireren met nieuwe voorbeelden. Door middel van verhalen, muziek, dans, spoken word, film en fotografie komen thema’s als trauma, veerkracht en migratie aan bod.

Gasten zijn:

Ricardo McDougal, vader van twee jonge kinderen, bekend van Opgezwolle, Fakkelbrigade en Rico&Sticks. Hij is ook rapper/jongerenwerker in Zwolle.

Glenn Otmar Helberg, psychiater en werkzaam geweest op Curaçao als huisarts. Heeft zich verdiept in transculturele psychiatrie.

Marwan Magroun, bekroond commercieel en documentaire fotograaf en director bij HALAL Amsterdam. Wil hedendaagse beeldcultuur toegankelijker en inclusiever maken.

Pape Seck, percussionist uit een familie van Griots, een West-Afrikaanse muziekfamilie waarin muziek, dans en theater centraal staan. Sinds de jaren ’90 woont hij in  in Groningen en heeft twee dochters.

Marie Seck dochter van Pape en opgegroeid met zijn muziek. Werkt bij het NNT en Club Guy & Roni

Datum: 13 mei van 20 tot 22 uur in de RABO studio van Forum Groningen
Tickets kosten 10 euro