| Overal jezelf kunnen zijn Dat is Groningen
Sluit
Menu
Overal jezelf kunnen zijn

Algemeen nieuws

Overal jezelf kunnen zijn

‘Overal Jezelf Kunnen Zijn’ is een trainingsprogramma voor iedereen die ervaring heeft ( of verwacht te maken te krijgen) met uitsluiting en/of discriminatie. Krav Maga biedt niet alleen fysieke technieken, maar vooral ook mentale en sociale vaardigheden. Dat maakt het programma geschikt voor mensen die niet iets hebben met zelfverdedigingsport.  Deelnemers worden ook getraind in hoe ze tactisch en inhoudelijk om kunnen gaan met kwetsende en/of discriminerende uitingen: “Echte veiligheid, waarop je kunt vertrouwen, zit eigenlijk van binnen, in jezelf”, vertelt deze training

Krav Maga is in de jaren dertig ontstaan in Tsjecho-Slowakije toen joden zich moesten verdedigen tegen bendes antisemieten. Hoe het werkt en wat het doet vertelt een deelnemer:

“Ik heb geleerd om bewuster om te gaan met mijn omgeving; je leert van elkaars ervaringen en zo leer je ook hoe je op verschillende manier kan omgaan met een situatie; ik heb ontdekt dat snelle actie effect heeft en dat liever een blokje om niet laf is.”  en een ander vertelt: “Ik heb nu meer vertrouwen dat ik voor mijzelf kan opkomen”

De cursus wordt zes avonden gegeven vanaf 5 september in wijkcentrum Bij van Houten

‘Overal Jezelf Kunnen Zijn’ is een initiatief van Tijgertje LHBTI Krav Maga, Transgender netwerk Nederland, Centrum Informatie Documentatie Israël en JMW Joods Welzijn. Mogelijk gemaakt door het ministerie van Justitie en Veiligheid, Gemeente Groningen en Discriminatie Meldpunt Groningen èn een groep gepassioneerd vrijwilligers van diverse organisaties in Groningen.
Aanmelden

beeld: Overal Jezelf Kunnen Zijn