| Orange The World Dat is Groningen
Sluit
Menu
Orange The World

Algemeen nieuws

Orange The World

Orange the World opent met een gezamelijk wandeling langs oranje verlichte en versierde plekken in de binnenstad van Groningen. Rozenroute is de naam van de wandelroute.

De route begint 25 november om 17.00u op de H.N.Werkmanbrug en eindigt om 18.15u op de Grote Markt. Op verschillende plekken langs de route sta je stil om naar sprekers te luisteren. Telkens niet langer dan 5 minuten maar zorg dat je warm gekleed gaat. Het doel van de actie is het bespreekbaar maken van geweld tegen vrouwen en meisjes. Tijdens de opening van Orange the World worden er gespreksstarters uitgedeeld aan de deelnemers. Dit is een kaart vol met tips en vragen die je aan mensen in je omgeving kunt stellen om het probleem bespreekbaar te maken.

De H.N.Werkmanbrug bij het Groninger Museum,  het Zuiderdiep en de Poelestraat zijn uitgelicht omdat meisjes en vrouwen hier vaker dan op andere locaties in de gemeente te maken krijgen met seksueel grensoverschrijdend gedrag. Ook andere locaties zijn utigelicht om aandacht te vragen voor het thema: de molen in Ten Post, de Witte Molen bij Glimmen, het Academiegebouw en DOT Groningen.