| Open Studio’s in Groningen voor jongeren Dat is Groningen
Sluit
Menu
Open Studio’s in Groningen voor jongeren

Algemeen nieuws

Open Studio’s in Groningen voor jongeren

In een aantal wijken en dorpen kunnen jongeren hun creatieve talenten ontwikkelen op het gebied van muziek, theater, dans, tekenen, schilderen. Begeleiding is aanwezig.

Lewenborg STU33, in jeugdcentrum  ‘T Schip Kajuit 4, is een muziekstudio waar je je eigen nummers kan maken, professionele apparatuur en begeleiding aanwezig. Vrijdagavond kan je meedoen met een workshop studio bedienen, opgeven bij michiel.rasker@bijvrijdag.nl.

Selwerd StudioT  aan de Eikenlaan met een muziekstudio en een lounge om te relaxen, een keuken waar je ook kan experimenteren en een chill out op vrijdagavond.

De Kunstwerf met BeksteegClub  aan de Bloemsingel, hier mag je zelf theater maken, je verhaal laten horen en luisteren naar andermans verhalen.

In Vinkhuizen is er SCN een studio waar je aan de slag kunt met elektronica, muziek en beeldende kunst. SCN is een technische en een creatieve studio, je kan werken met computers, moteren, muziek en beeldend bezig zijn

Ook aan de Kunstwerf, Bloemsingel vind je X_ Ysuf _Boss en Roodkopje, hier zijn professionals aanwezig waarbij je les of inspiratielessen kunt volgen zodat je nieuwe dansmoves of muzieksounds kunt leren. Werelden en culturen ontmoeten elkaar.

In MFC De Wijert, Hooftlaan 1 vind je de mixed arts studio, je kunt er de mogelijkheden van VT-brillen onderzoeken, je eigen onderwerpen uitprinten op een 3D printer, tekenen, schilderen en met de plotter je eigen ontwerpen op T-shirts drukken. Digitale beats maken is ook mogelijk.

Ten Boer, het oude schoolpand aan de Kievitsstraat 6 is open 2 avonden per week. Je kan er gewoon komen chillen, er is een creatief lokaal, een muziekruimte, een keuken en een aula. Er zijn altijd artistiek begeleiders aanwezig.

Haren, deze studio opent binnenkort, en je bent welkom om mee te denken aan de inrichting en het programma.