| Onzichtbare netwerken Dat is Groningen
Sluit
Menu
Onzichtbare netwerken

Algemeen nieuws

Onzichtbare netwerken

english translation

City Central organiseert maandagavond 27 september samen met ‘Make it in the North’ (een banenplatform voor internationals in het Noorden) een paneldicussie en netwerk evenement. Het thema is “onzichtbare” professionele netwerken in Nederland, oftewel hoe je aan een baan komt zonder te hoeven solliciteren (bijvoorbeeld door lid te zijn van een vereniging, via via, door jezelf uit te nodigen voor koffie bij een werkgever, tijdens een borrel, enzovoort).

De bijeenkomst is bedoeld voor zowel werkgevers als recent afgestudeerde internationals (van MBO, HBO of universiteit) en eerste/tweede generatie Nederlanders.  Voor veel nieuwe Nederlanders is het vaak lastig om in aanraking te komen met netwerken. Met dit evenement wil City Central de onzichtbare netwerken onthullen en inzichtelijker maken, niet alleen voor werkzoekenden, maar ook om werkgevers hierop attent te maken.

Met een panel van experts van de RUG, Hanze en Noorderlink gaan ze het hebben over hoe netwerken echt werkt in Nederland, vragen als: hoe is het netwerken ontstaan, wat is de rol van alumni-bijeenkomsten en verenigingen? en is gezelligheid een uitnodiging of een obstakel?
Er komen ook  eerste en tweede generatie recent afgestudeerde Nederlanders praten over hun ervaringen met netwerken, het zoeken naar werk en het creëren van hun eigen netwerken. Na de paneldiscussies zal er een kleine netwerksessie gehouden worden met lokale werkgevers.

Datum : 27 september, je kan je hier opgeven.
Plaats    : Remonstranse Kerk, Coehoornsingel 14
Tijd        : 19.00 – 22.00u
Kosten   :  5 euro

Dezelfde avond wordt 20 september in het engels gehouden, daarvoor kan je je hier opgeven.