| Noorderzonfestival Dat is Groningen
Sluit
Menu
Noorderzonfestival

Algemeen nieuws

Noorderzonfestival

Na de teleurstelling van vorig jaar zal dit jaar Noorderzon Festival of Performing Arts & Society  ‘kleiner, veiliger maar herkenbaar’ zoals ze zeggen, gelukkig wèl doorgaan. 1 juli om twaalf uur start de kaartverkoop en 22 juli is het complete programma Noorderzon beschikbaar.

Zo maar een kleine greep uit de programmering voor zover nu bekend:

Er staat dit jaar een enorme blikvanger, de Bounce-tent. Een samenwerking tussen een Australisch circusgezelschap en beroemde architecten. “Alsof de buitenkant van de tent nog niet adembenemend genoeg is, wacht je binnen een uur vol verwondering en verrukking.”

Burt Turrido, An Opera , door Nature Theatre of Oklahoma. een gezelschap dat al eerder te zien geweest in 2006. Dit is hun eerste ‘opera’. Hoofdpersoon Burt maakt vanalles mee, van schipbreuk tot nepexecutie en een invasie van buitenaardse wezens. Een absurde droom.

Foofi, Een documentaire gemaakt door multidisciplinair kunstenaar Desjeux. Foofi is het verhaal van jonge Afrikanen die de uitzichtloosheid ontvluchten en naar Europa trekken, met name vanwege klimaatverandering.

en dan is er muziek natuurlijk, bijvoorbeeld van

S10  “Ze wordt veelal geprezen om haar openheid en duistere teksten in combinatie met haar fluweelzachte stem. De 20-jarige Stien, ook wel de kroonprinses van de Nederlandse alternatieve pop, betovert je met haar rap, zang en spoken word en vertelt de meest persoonlijke verhalen over haar worsteling met haar woelige mentale belevingswereld.”

foto’s  Niels Knelis Meijer