| Non fiction Photo Festival Dat is Groningen
Sluit
Menu
Non fiction Photo Festival

Algemeen nieuws

Non fiction Photo Festival

Het NonFiction Photo Festival maakt zich op voor haar tweede editie van 12 november tot en met 5 december in de Synagoge Groningen. Het festival zal naast de veelgeprezen World Press Photo Exhibition ook een lokale tentoonstelling over het onderwerp fair fashion neerzetten. Een programma van rondleidingen en lezingen over de kunst en de verhalen achter de foto’s brengt de tentoonstellingen tot leven. Elk jaar helpen vrijwilligers om dit mogelijk te maken.

De ongeveer 80 vrijwilligers die NonFiction Photo mogelijk maken zijn er trots op een inclusieve en multiculturele groep te zijn met een groot onderling vertrouwen. Bij het NonFiction Photo team kun je een warme, diverse en hechte creatieve gemeenschap verwachten. Ongeveer de helft van het team bestaat uit internationals, afkomstig van over de hele wereld en met een breed scala aan professionele en academische achtergronden.  Je kan je nog steeds aanmelden als vrijwilliger ( neem voor 5 oktober contact op met vrijwilligers@nonfictionphoto.nl) . Je kan kiezen uit drie functies: Front Desk Host, Exhibition Tour Guide, of achter de schermen helpen met gespecialiseerde vaardigheden als Expert Vrijwilliger.

De foto: Evelyn Hockstein 1e prijs Spot News. ‘Emanciaptieherdenkingsdebat’. Een vrouw en een man zijn het oneens over de verwijdering van het Emancipation Memorial in Washington DC  (President  Lincoln met in de ene hand de bevrijdings proclamatie en zijn andere hand  op het hoofd van een voormalige slaaf die aan zijn voeten knielt ; sommige mensen vonden dat dit beeld geen recht deed aan de rol die zwarte mensen zelf in hun bevrijding speelden.)