| Nieuwe Stadsdichter 28 januari Dat is Groningen
Sluit
Menu
Nieuwe Stadsdichter 28 januari

Algemeen nieuws

Nieuwe Stadsdichter 28 januari

“In woorden vinden we haat en in woorden vinden we liefde, in woorden vinden we onszelf en in woorden vinden we elkaar.” Deze woorden zijn typerend voor Myron Hamming die zondag 28 februari afscheid neemt als Stadsdichter. Met zijn spoken word zoekt hij de verbinding tussen stad en bewoners en tussen bewoners onderling en is daarmee een geliefde verschijning geworden op veel evenementen en gebeurtenissen. Zondag 28 januari treedt hij nog één keer op en geeft dan het stokje door aan zijn opvolger die zijn of haar allereerste optreden als stadsdichter zal geven.

Deze zondag zijn er ook optredens van de Literaire Boyband, de dichterd Tsead Bruinja en Sholeh Rezazadeh en de Groningse rapper Rayvano. Met al deze artiesten bij elkaar belooft het een mooie poëziefeest te worden – en we zijn natuurlijk benieuwd naar de nieuwe stadsdichter.

Noordwoord heeft stadsdichter onder haar vleugels, maar doet nog meer: ze organiseren Dichters in de Prinsentuin, het Grote Gebeuren, ze houden de literaire agenda van het Noorden up to date, reiken het beste Groninger boek uit, hebben een talentenprogramma en stimuleren literaire innovatie.

datum/tijd : 28 januari 15.30
plaats: Oosterpoort, kleine zaal
tickets 7.50  kan je hier bestellen