| Nieuwe kinderburgermeester Dat is Groningen
Sluit
Menu
Nieuwe kinderburgermeester

Algemeen nieuws

Nieuwe kinderburgermeester

Sinds vorige week is Samuel de nieuwe kinderburgermeester. Hij wilde kinderburgermeester worden, vertelde hij in de raadsvergadering omdat hij van Groningen houdt “en” zei hij “omdat ik durf te zeggen van ik vind”. Hij vindt ook dat we niet over maar met kinderen moeten praten. Dus we gaan dit jaar naar Samuel luisteren en daarmee zullen we gehoor geven aan de oproep van spoken word artiest Myron Hamming, die iederaan aanspoorde om nog meer te luisteren “niet enkel naar de oudsten, niet slechts naar zij die roepen en schreeuwen (maar) naar de kleinsten, de jongsten … “. Myron was bij de raadsvergadering omdat het de dag van de democratie was.

Burgermeester Koen Schuiling was heel tevreden met wat Floor en Milou (de loco) afgelopen jaar allemaal gedaan hadden: kinderen een hart onder de riem gestoken tijdens de lockdown, een filmpje gemaakt waarin op corona werd getest om te laten zien dat het helemaal niet erg was, meegepraat over de verkiezingen en dit waren nog maar een paar van  hun activiteiten. De slogan waarmee Floor het jaar was begonnen: “Als je niet opgeeft bereik je je droom”  heeft een vervolg gekregen. Ze is langs twee scholen in Selwerd geweest om te  vragen naar hun dromen en daar is een theaterworkshop uit voortgekomen en bovendien hebben de kinderen een theatervoorstelling bezocht.

Samel heeft iets met groen, zijn slogan voor dit jaar is: “Spelen, sporten en meer groen, samen gaan we dat doen”. Hij heeft al een filmpje met de groene burgermeester opgenomen waarin ze het verschil testen tussen een groene en een stenen oprit. We zijn benieuwd wat Samuel en locoburgermeester Jairo dit jaar allemaal nog meer gaan ondernemen!