| MENA is here 10-daags festival Dat is Groningen
Sluit
Menu
MENA is here 10-daags festival

Algemeen nieuws

MENA is here 10-daags festival

Van 11 tot 20 mei viert het MENA is here festival de kunst en cultuur van het Midden-Oosten en Noord-Afrika met theater, muziek, kunst, lezingen en eten.

Het programma laat de verschillende etnische groepen, culturen en talen zien die er in dit gebied te vinden zijn. Tegelijk gaat het ook over de culturele elementen die naar Nederland werden meegenomen. Het gaat over samenleven en samen leven, over herkenning en nieuwsgierigheid, over verbindingen maken en bruggen bouwen. Verschillende perpectieven en werelden komen samen.

MENA vindt je in de Stadschouwburg, de Machinefabriek, de Oosterpoort, Forum Groningen, op straat en in de wijken.

Het programma is ongelooflijk divers, om maar iets te noemen: een lezing door kader Abdolah over Rumi (uitverkocht), een tentoonstelling van foto’s van het Heilige Land genomen uit de periode 1921- 1923, een theatershow van Mouna Laroussi, de Marokkaanse Brigitte Kaandorp, een beroemde film over de Egyptische onafhankelijkheidsstrijd in de jaren 1920, traditionele muziek met invloeden van pop, blues, rock en afrika, gezongen teksten van Rumi en hafez, enz enz enz

Het programma heeft een aantal ambassadeurs en een van hen zegt: “Het is heel goed dat dit wordt georganiseerd in Groningen. De vele nieuwkomers hier hebben het nodig, ze missen hun eigen cultuur.” Het programma vind je hier.

MENAis hereĀ  is een samenwerking tussen Forum Groningen NITE, SPOT Groningen. Babaddaar, het NNO en Wijk De Wereld,