| Meivakantie Speelfestivals Dat is Groningen
Sluit
Menu
Meivakantie Speelfestivals

Algemeen nieuws

Meivakantie Speelfestivals

Wat zou een ‘interactieve muur van Yalp’ zijn?  en hoe zien ‘interactieve cones activiteiten er uit?  Het klinkt spannend en maakt best wel nieuwsgierig naar deze kinderactiviteiten tijdens de mei vakantie.  Er worden veel meer spannende dingen georganiseerd zoals een djembe workshop, een skate workshop, een hiphopworkshop en een graffitiworkshop en wat zou er allemaal in een XXXL spelcontainer zitten? je kan ook naar een voetbaltoernooi, een kookclub,  of gewoon gezellig je nagels komen lakken. Kamperen staat zelfs ook op het lijstje. Kijk op deze website om te zien wat in jouw wijk georganiseerd word.

Deze activiteiten zijn mogelijk gemaakt door de Buurt en Speeltuincentrales uit de verschillende wijken, vrijwilligers en speelambassadeurs en kan je vinden in de Oosterparkwijk, Selwerd en Paddepoel, Vinkhuizen, Corpus den Hoorn, de Wijert&Helpman-Oost, De Hoogte & Indische buurt en Hoogkerk.

Alle activiteiten zijn gratis en je hoeft je niet op te geven.

—————————————————————————————————————————————————–

Heb je juist zin om te gaan fotograferen? en lijkt het je leuk mee te doen aan een wedstrijd en een mooi onderwater fotocamera ( AquaPix W3048) te winnen?  dan moet je voor 22 mei je mooiste natuurfoto(s) opsturen. Deze wedstrijd  voor kinderen van 6 tot 12 jaar is georganiseerd door Natuur- en educatie Groningen die ook de lessen op de schooltuintjes verzorgd.

—————————————————————————————————————————————————

In het Groninger Forum is ook het nodige te doen, te kijken en te ontdekken voor kinderen:

  • Micronaut in -1-dag, 4 mei. Ga op expeditie door het centrum van de stad; een historische zoektocht naar het verborgen leven en de geschiedenis van het centrum. Onder begeleiding van kunstenaar Koos buist.
  • Mini-ecosysteem maken,  vrijdag 6 mei. Vul een glazen pot met wat aarde steentjes, plantjes, wat water en mos.  voor kinderen vanaf 8 jaar.
  • Lego robots programmeren,  woensdag 11 mei, voor kinderen vanaf 9 jaar
  • Medialab instuif – voor kinderen vanaf 6 jaar, de eerstvolgende is zondag 1 mei,  over binaire codes, stop motion filmpje, minecraft Props, lees hier meer
  • Forum Green House – een insectenhotel maken, vogelvoerslingers rijgen, stop-motion Green House filmpje maken.  Lees hier meer
  • De animatie film ‘Waar is Anne Frank’  draait op dinsdag 26 april . Een film die laat zien hoe Anne Frank voortleeft in Amsterdam en de vraag stelt wat we van haar geleerd hebben. De film is door de European Film Awards genomineerd voor Beste Animatiefilm.

 

Bekijk de jeugdpagina van Forum Groningen voor meer info en andere activiteiten ( ook buiten de schoolvakanties)

beeld:  Islander Images/ Unsplash