| MartiniZorg wint Diversiteitsprijs Dat is Groningen
Sluit
Menu
MartiniZorg wint Diversiteitsprijs

Algemeen nieuws

MartiniZorg wint Diversiteitsprijs

Wethouder Roeland van der Schaaf heeft woensdag 31 oktober de Groningse diversiteitsprijs 2018 uitgereikt aan MartiniZorg. De vakjury prees MartiniZorg vanwege hun “cross-over” werkwijze. Medewerkers met een verschillende culturele achtergrond bekijken gezamenlijk de zorgvraag van cliënten. Vanwege de verschillende invalshoeken ontstaat een zorgaanpak op maat waarbij rekening wordt gehouden met de culturele achtergrond van de cliënt.

Martinizorg

Martinizorg besteedt aandacht aan diverse netwerken van migrantenorganisaties, social return en vakbondsactiviteiten van FNV diversiteit Wereldburgers. De bevordering van diversiteit, binnen en buiten de eigen organisatie, is een vast onderdeel van het beleid.   Hierbij zet MartiniZorg het eigen personeel in om actief nieuwe medewerkers met een multiculturele achtergrond te werven en de voordelen van diversiteit in de eigen praktijk van het werk in te zetten.

Diversiteit zichtbaar maken

Wethouder Arbeidsmarkt Roeland van der Schaaf: ”Met de diversiteitsprijs wil Groningen de kracht van diversiteit zichtbaar maken, en werkgevers belonen die zich  inzetten voor gelijke behandeling van personeel. Het aanbod van arbeidskrachten is steeds gevarieerder en dat biedt kansen voor werkgevers en werknemers. De genomineerde bedrijven laten op een inspirerende manier zien hoe je hier invulling aan kunt geven.”

Bron + meer info: Gemeente Groningen