| Live Your Story Dat is Groningen
Sluit
Menu
Live Your Story

Algemeen nieuws

Live Your Story

Sinds veel online is gegaan is in sommige opzichten de wereld groter geworden. Waar je eerst naar een theater in bijvoorbeeld Amsterdam moest gaan om een voorstelling te volgen kan je ze nu online bekijken. Dit geldt ook voor Live Your Story.

Live Your Story is een inclusieve, diverse theatergroep van zo’n vijftig spelers. Begonnen in Amsterdam maar inmiddels landelijk actief.  In Groningen werken ze op kleine schaal samen met het Discriminatie Meldpunt voor wat betreft voorlichting op scholen.

Via theater en storytelling maken ze onderwerpen die soms uit ongemak weggemoffeld worden op een lichte en toegankelijke manier bespreekbaar. Onderwerpen die aan de orde komen zijn racisme, seks, Lhbtqiap+, gender en inclusie.
De spelers delen hun eigen verhaal. De teksten gaan over het leiden van een dubbelleven, het overal en altijd maar een deel van jezelf te kunnen zijn. Dat je seksuele oriëntatie van invloed is op het kiezen en het volgen van een studie, het kiezen van een toilet, het vinden van een baan, vrienden, een partner. Over het vogelvrij zijn, de pesterijen maar ook de nieuwsgierigheid naar hun ‘anderszijn.

Voorstellingen gaan uit van eigen ervaringen van de spelers of van verhalen van anderen. Zo zijn ze spelers van de KNVB gaan interviewen over hun ervaringen met racisme, homo haat en uitsluiting om dat vervolgens te vertalen naar theater.

Live Your Story brengt dit theater voornamelijk op scholen maar ook bij verenigingen, belangenorganisaties en bedrijven of gevangenisssen. Door de corona maatregelen moest dit alles worden afgeblazen (waardoor ze ook inkomen misliepen).

Sindsdien heeft Live your Story het aanbod aangepast: voorstellingen kunnen gespeeld worden met afstand tot het publiek, of kunnen online gevolgd worden. Lees hier meer over de mogelijkheden.