| Lieve Briefjes Dat is Groningen
Sluit
Menu

Lieve Briefjes

 

In de verlengde lockdown is het een welkom initiatief om elkaar een Lief Briefje te geven. Myron doet het hier op de Vismarkt en je ziet hoe de mensen gaan stralen.

Wie ook zomaar voor iemand – een buurvrouw, de kassajuffrouw, een vriend of onbekende,-  een Lief Briefje wil schrijven, kan gratis mooie ansichtkaarten krijgen.  Het doel van de week is om de inwoners van Groningen en daarbuiten met elkaar te verbinden en op te vrolijken

De ansichtkaarten zijn te vinden in alle bibliotheken in de provincie Groningen, enkele WIJ-vestigingen en bij servicepunten van QBuZZ in Groningen, Assen en Emmen. In totaal zijn er 20.000 ansichtkaarten beschikbaar. Je kan de kaarten ook bestellen op www.weekvandelievebriefjes.nl

De Lieve Briefjes week is een initiatief vanuit de stichting BuitengewoonZijn.NU. De stichting ondersteunt vrijwilligers, via de training BuitengewoonZijn bij Ontwikkellink van link050, bij het in de praktijk brengen van hun ideeëen. De Lieve Briefjes actie was ook zo’n idee; dat nu dus heel breed in de praktijk wordt gebracht.

Omdat burgemeester Koen Schuiling vorig jaar tijdens de lentelockdown aan alle bewoners zo’n mooi briefje schreef  – “Want somber worden of bezorgd blijven heeft niet zoveel zin. Dus!” –  krijgt hij vrijdag 15 januari het eerste Lieve Briefje.