| Let’s GrOnline Dat is Groningen
Sluit
Menu
Let’s GrOnline

Algemeen nieuws

Let’s GrOnline

Nu veel Stadjers noodgedwongen aan huis zijn gekluisterd, start Let’s Gro een digitale versie van het festival: speciale podcasts, bijzondere gesprekken en virtuele ontmoetingen. Over de toekomst van de economie, de zorg voor elkaar, samenleven op gepaste afstand en nieuwe vormen van onderwijs, kennis delen, cultuur, sport, consumptie en vrijetijdsbesteding.

Let’s Gro faciliteert net als anders het podium, maar nu digitaal. Let’s Gro zet de lijnen open en nodigt iedereen met goede ideeën uit om gebruik te maken van het digitale podium. Je kan nu online ‘kamers boeken’ voorzien van de nodige service:

Er is een Digitale denktank  waarin gesproken en/of gediscussieerd wordt over de veranderende wereld in Groningen door de corona-crisis.

Een Digitaal Podium, een online omgeving waar events van Groningse organisaties plaatsvinden die gaan over de veranderende wereld door de corona-crisis.

Een Cultureel podium is nog in ontwikkeling

Elke donderdag kan je een podcast beluisteren, startend met een gesprek van concerndirecteur van gemeente Groningen Bert Popken met  Jouke de Vries, voorzitter van het college van bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen. Kunnen de colleges nog wel doorgaan en hoe zit het met de internationale studenten? Komen zij nog wel? En hoe hou je Groningen aantrekkelijk als vrijwel alles ook online kan? Tot slot een kijkje in de keuken van wat de toekomststrategieën van de RuG zijn. Volgende week gaat het gesprek over de woningmarkt en corona.

Let’s docu: Twee 23-jarige Groningse documentairemakers die op eigen initiatief enkele weken geleden een documentaire serie begonnen. Daarbij zoeken ze naar verschillende mensen met een interessante baan of situatie in tijden van het coronavirus. In drie afleveringen laten ze verschillende doelgroepen zien. Ze volgen een gezinsleven, ondernemers en in de laatste aflevering interviewen ze studenten.

14 mei gaan we het onder leiding van Bob Voorneveld met elkaar hebben over de toekomst van Groningse online events waarmee Let’s Gro zichzelf meteen ter discussie stelt.

Heb je behoefte aan een dosis nostalgie? Hier is de aftermovie van Let’sGro 2019.

Check de website van Let’sGro voor meer

foto: Verveer