| let’s Gro in Forum Groningen Dat is Groningen
Sluit
Menu
let’s Gro in Forum Groningen

Algemeen nieuws

let’s Gro in Forum Groningen

vrijdag 4 tot en met zondag 6 november kunnen we naar het gratis festival Let’s Gro over de toekomst van Groningen.  Thema van dit jaar is de kloof. Hoe verklein je de verschillen tussen inkomen, kansen, gezondheid en wijken?

Het is een divers programma over stedenbouw, armoede, een zwakke school, straatcultuur, de groene stad, landbouwtransitie, stad van de toekomst, hoogbouw?  taakdemocratie en duurzaamheid.

Dat is Groningen pikt er een paar interessante uit:

 • Living Library, ga in gesprek met iemand waar je altijd al nieuwsgierig naar was, of waarvan je denkt te weten hoe die in elkaar steekt, aanwezig zijn een ex-crimineel, tienermoeder, vluchteling of transgender.
  Datum/tijd: zaterdag 5 november 12.30 tot 17.00u  3 West.
 • Het Overweeghuis,   een plek voor vrouwen werkzaam in de prostitutie. met behulp van diverse presentaties krijg je een indruk van de ervaringen van 9ex0-bewoners, vrijwilligsters, woonstudenten. Een uniek project waar bewoners tot rust kunnen komen en kunnen nadenken over hun toekomst.
  Datum/tijd: vrijdag 4 november 1430 tot 1530, Camera 3 Deluxe.
 • Barst! Een film gemaakt door middelbare  scholieren uit het aardbevingsgebied (ism theater De Steeg).  De film laat de invloed zien van aardbevingen op jongeren en hun thuissituatie.
  datum/tijd:  vrijdag 4 november, 20 tot 2100u in Camera 3 Deluxe en van 20 tot 21.00u in de bibliotheek Ten Boer.
 • Op de achtste verdieping van het Forum staat de installatie van de voorstelling ‘Hier valt niets te halen’ over de problematiek van armoede èn de kracht van de mensen die er in leven. De voorstelling heeft vele lovende kritieken gehad.
 • Vinkhuizer Vrouwkracht, een intieme en pakkende voorstelling over discriminatie en racisme, gebaseerd op de persoonlijke verhalen van een groep vrouwen uit Vinkhuizen  en een nagesprek
  Datum/tijd: zondag 6 november van 13 tot 14.00u  in de bibliotheek Haren en van 16 tot 17.00u in de Bibliotheek van Lewenborg, de voorstellingen zijn gratis.