| Let’s Gro 3- 5 november Dat is Groningen
Sluit
Menu
Let’s Gro 3- 5 november

Algemeen nieuws

Let’s Gro 3- 5 november

Let’s Gro op 3, 4 en 5 november is het gratis inspiratieprogramma van, voor en over gemeente Groningen.

Er zijn lezingen, talkshows, wandelingen, theater en excursies over uiteenlopende onderwerpen die een ding gemeen hebben: hoe kunnen we de stad, de inwoners, het sociale leven, de fysieke ruimte beter maken, je hoort over plannen, ideeën, uitprobeersels, experimenten en projecten die gaande zijn. Er is ruimte voor discussie en vragen.

Kinderen en jongeren komen aan het woord, maar ook een filosoof, een stand-up comedian, hoogleraar en een verpleegster en ex-slachtoffer van uitbuiting, moeders en boa’s, de burgemeester, een muzikant  etc etc

Je kan luisteren naar ervaringsverhalen en je kan zelf zaken aan den lijve ervaren en zien hoe het ervoor staat.  Kinderen ( van 6+, 8+ en 10+) kunnen aan de slag met hun visie op de toekomst en er is veel aandacht voor jongeren. Andere onderwerpenzijn; klimaat, bouwen, verkeer, democratie, muziek, een groene stad en een inclusieve stad. Er zijn maquettes te bewonderen en installaties te bekijken. Augmented Reality en Algoritmes worden ingezet om toekomstvisies uit te beelden, gedichten worden geschreven en tot slot komen politieke partijen ook nog aan het woord, want we zitten tenslotte vlak voor de verkiezingen.

Voor elk wat wils dus! Bekijk het programma hier
beeld: Let’s Gro 2022