| Kwetsbare ouders Dat is Groningen
Sluit
Menu
Kwetsbare ouders

Algemeen nieuws

Kwetsbare ouders

DOEN is een 4-jarig project met als doel om bij kinderwens, anticonceptie, zwangerschap en ouderschap sneller en makkelijker ondersteuning te bieden aan mensen met een licht verstandelijke beperking en/of psychische kwetsbaarheid. Ook wil DOEN het onderwerp makkelijker bespreekbaar maken en zoekt het een betere samenwerking met verschillende instellingen.

De gemeente, het UMCG en het Centrum voor Seksuele Gezondheid Noord-Nederland krijgen samen 450.000 euro voor dit project.

Wethouder Isabelle Diks: ”Een kind dat opgroeit in een gezin met ouders met psychische problemen heeft een grotere kans deze problemen later zelf ook te ontwikkelen. Mensen met een licht verstandelijke beperking of psychische kwetsbaarheid hebben vaak geen duidelijke hulpvraag als het gaat om zwangerschap en ouderschap. Met dit project gaan betrokken instellingen in Groningen deze mensen samen sneller goede hulp bieden. Dat is essentieel voor de toekomst en kansen van hun kinderen.”

Er zijn heel veel samenwerkende partijen (zie onder) betrokken bij het project DOEN dat een aanvulling is op de aanpak Kansrijke Start Groningen. Kansrijke Start is een samenwerking tussen verschillende partners om kinderen bij de eerste 1000 dagen van hun leven beter te begeleiden.

De lijst van samenwerkende partners:
Academie Verloskunde Amsterdam en Groningen, Centrum voor Seksuele Gezondheid Noord Nederland (CSGNN), Cosis Expertisecentrum, GGD Groningen, Hanzehogeschool Groningen, Landelijke Federatie Belangenvereniging Onderling Sterk, MEEGroningen, MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid, Rutgers kenniscentrum seksualiteit en Universitair Medisch Centrum Groningen en de gemeente Groningen.