| Kunstbende Dat is Groningen
Sluit
Menu
Kunstbende

Algemeen nieuws

Kunstbende

Doe je iets op het gebied van Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal of Theater, of ben je Content Creator ?  en ben je tussen de 13 en 18 jaar?  dan kan je meedoen met Kunstbende, een podium waar jongeren hun talenten kunnen ontwikkelen.  Zondag 24 april is er een voorronde  bij Vrijdag in Groningen waar je je act kunt laten zien en als je daardoorheen komt mag je naar de finale op zondag 26 juni in de Kromhouthal in Amsterdam. 24 April mag je voor een echt publiek op een professioneel podium jezelf laten zien. Je wordt de hele dag begeleid door het Kunstbende-team en je krijgt leerzame feedback van een professionele jury. Deze jury maakt aan het eind van de dag de winnaars bekend, die doorgaan naar de landelijke finale. Tijdens de finale krijg je feedback van een topjury  en daarnaast zie je op die dag alle optredens van de andere finalisten; een onvergetelijke dag!  Als je de finale wint word je overladen met stimuleringsprijzen, zoals coaching, studiotijd en een groots optreden. op een landelijk bekend festival. Jouw mainstage!  En de Mainstage kan Oerol zijn, of het Stedelijk Museum in Amsterdam, het International film Festival in Rotterdamm , FashionClash, Mysteryland , dus niet de minsten plekken.

De wedstrijd is voor iedereen tussen de 13 en 18 jaar en je mag gratis meedoen. De inzending moet zelf gemaakt en bedacht zijn en je mag hulp in de vorm van coaching krijgen bij de voorbereiding van je act. Als je mee wil doen aan de voorronde bij Vrijdag moet je je voor 17 april aanmelden, dat kan hier .

Wil je je alvast voorbereiden dan kan je 16 april bij Jimmy’s aan de Herestraat 103  van 14 tot 17.30u aan verschillende workshops meedoen. Workshopdag Getting Ready! gaat je helpen bij je act, na een kennismakingsspel zijn er twee workshops:

  • Workshop muziek maken: samen met Niek ga je in deze workshop muziek maken en zingen en improviseren
  • Workshop plankenkoorts: hier leert Redmer je hoe je je ideeen goed overbrengt, hij geeft je trips en tricks die je op het podium voorbereiden.

 

Niek en Redmer zijn beide oudgedienden, Niek deed in 2016 mee aan kunstbende en werd tweede, hij heeft inmiddels zijn ep uitgebracht op Spotify en Redmer doet de Academie voor Popcultuur en was te zien tijdens Noorderzon het stuk Courtisane.