| ‘Koortsdroom’ Dat is Groningen
Sluit
Menu
‘Koortsdroom’

Algemeen nieuws

‘Koortsdroom’

Hoe is het om een psychose te hebben? Wat maakt iemand dan mee ? Het is vaak moeilijk om daar achteraf over te praten. Misschien ook omdat we er allemaal aannames over hebben.

Afgelopen weekend was de première van de film ‘Koortsdroom’ in het Forum. In de film volgen we Mees die na een psychose in een dorp bij zijn Oma gaat wonen. In de loop van het verhaal komt hij in een nieuwe psychose terecht. Ook voor de toeschouwer is op een gegeven moment onduidelijk wat werkelijkheid is en wat niet.

Doel van de film is om het onderwerp bespreekbaar te maken. De jonge regisseur Roman Hageman heeft deze film gemaakt na veel onderzoek en  gesprekken ( hij heeft een vriend die een psychoses heeft gehad). Hij heeft ook meegelopen in het werkveld.

Er is contact gelegd met GGZ, politie, scholen waar de film gebruikt kan worden om over het onderwerp in gesprek te gaan. Hij wil de film ook opsturen naar filmfestivals in Nederland en internationaal.

De film is goed ontvangen, het zette mensen aan het denken, Roman: “Ik sprak na afloop van de film met een psychiater die twintig jaar werkervaring heeft en ons bijgestaan heeft. Hij vertelde dat hij na het bekijken van de film andere inzichten heeft gekregen. En dat maakt dit product heel waardevol, voor nu en voor de toekomst.”

beeld: Maarten Aleman  ( Roman Hageman links op de foto met vlinderstrik)