| Kinderburgemeester Samuel Dat is Groningen
Sluit
Menu
Kinderburgemeester Samuel

Algemeen nieuws

Kinderburgemeester Samuel

Poetry by night

Op 7 december ging ik naar de museumbrug voor de officiële start van Poetry by Night. Burgemeester Koen Schuiling, stadsdichter Myron Hamming, Esmee (13 jaar) en ik mochten op de knop drukken, waardoor het gedicht dat Esmee heeft gemaakt op het Groninger Museum verscheen. Vanaf dat moment kon je op verschillende plekken ook nog andere gedichten lezen, gemaakt door kinderen en jongeren. Ik vind het heel mooi en van mij mag het wel het hele jaar door geprojecteerd worden.

foto: Rieks Oijnhausen

Corona

Een paar dagen na Poetry Night, kreeg ik corona. Dat was best heftig omdat ik het niet leuk vind om alleen te zijn, ik doe graag dingen samen. Gelukkig zat onze hele klas al in quarantaine omdat er meer dan 3 besmettingen waren. Uiteindelijk ben ik coronavrij weer uit quarantaine gekomen. Achteraf vond ik het ook wel fijn dat ik het had gehad, want dan hoef je een tijdje niet meer te testen. Het is niet leuk dat er door corona zoveel niet doorgaat steeds en dat alles dicht was in de kerstvakantie.

Futsal Martiniplaza

Zoals je in het vorige bericht hebt kunnen lezen, ben ik naar de loting van het EK Futsal geweest. Daar had ik het eerste kaartje in handen gekregen voor een wedstrijd. Maar helaas kwamen er weer lockdownregels en mocht er geen publiek bij de wedstrijden zijn. Na de laatste persconferentie mocht er wel weer publiek in Martiniplaza en kon je je opgeven om met je hele klas naar een wedstrijd te gaan die volgende dag. Dat hadden we gedaan, hoewel niet de hele klas wilde, dus bijna de hele klas. Dat was supergaaf! Het was wel jammer dat we op afstand van elkaar moesten zitten, waardoor we elkaar niet goed konden verstaan.

Kinderambassadeur Beatrix kinderziekenhuis

Ik ben ook kinderambassadeur van Vrienden van het Beatrix Kinderziekenhuis geworden. Dat betekent dat ik steun dat er geld wordt ingezameld zodat kinderen in het ziekenhuis meer afleiding en speeltijd hebben. En ik vind dat het kindhartcentrum in het UMCG moet blijven, dus daarom doe ik mee aan deze actie (zie foto)! Jij ook?

Project MinderAfval

In het jaar dat je kinderburgemeester bent, mag je ook een eigen maatschappelijk thema bedenken waar je aandacht aan wil schenken. Omdat ik meer groen belangrijk vind en ook dat kinderen meer betrokken worden bij beslissingen, wil ik groepen 7 en 8 oproepen om een goed idee in te zenden om afval op straat te verminderen. Alle scholen in de gemeente Groningen worden na de voorjaarsvakantie benaderd om mee te doen. Samen met de Groene Burgemeester (Peter Bootsma) zullen we, heel coronaproof, in een filmpje uitleggen wat de bedoeling is. Van de ingezonden ideeën, zal een jury het beste idee kiezen om uit te voeren. Als het natuurlijk enigszins te betalen en uitvoerbaar is. Ik hoop dat er veel mooie, creatieve ideeën ingestuurd worden en dat we daarmee bijvoorbeeld ook het Jeugdjournaal kunnen halen.