| Kinderburgemeester gezocht Dat is Groningen
Sluit
Menu
Kinderburgemeester gezocht

Algemeen nieuws

Kinderburgemeester gezocht

Kinderburgemeester Jouayria heeft het afgelopen jaar heel erg veel gedaan. Om een paar dingen te noemen: samen met de burgemeester heeft ze het Timmerdorp geopend, ze heeft 5 mei tijdens het Bevrijdingsfestival een speech gegeven  over wat vrijheid betekent, ze heeft samen met de burgemeester de politiekids beëdigd en samen met de wethouder de sportweek geopend (foto!),  ze heeft  het kinderprogramma van Noorderzonfestival afgesloten en was betrokken bij AdoptIdee (een project waar kinderen bedrijven helpen bij het oplossen van problemen) en nog meer want dit is maar een gedeeltelijke opsomming van haar activiteiten.

1 Januari 2020 gaat een andere kinderburgemeester het van haar overnemen. Als kinderburgemeester ga je overigens niet alleen regelmatig met burgemeester of wethouder op stap, maar mag je  ook een eigen idee of activiteit inbrengen of organiseren over een onderwerp dat jij belangrijk vindt voor kinderen.

Kinderburgemeester ben je voor anderhalf jaar. Dat betekent dat jij van 1 januari 2020 tot en met augustus 2021 kinderburgemeester bent.

Aanmelden kan tot 30 oktober, uit de aanmeldingen worden 60 kinderen geloot die mogen solliciteren. De selectie vindt plaats op 6 november.

Op de website van de gemeente vind je informatie over hoe je je kan aanmelden, hier vind je ook een filmpje waar Jouayria zelf aan het woord is.