| Jouayria een half jaar kinderburgemeester Dat is Groningen
Sluit
Menu
Jouayria een half jaar kinderburgemeester

Algemeen nieuws

Jouayria een half jaar kinderburgemeester

Dit schooljaar is Jouayria Kinderburgermeester van Groningen. Wat was voor jou het hoogtepunt de afgelopen zes maanden?

“Ik heb een fantastisch halfjaar, alles was heel erg top. Een hoogtepunt was voor mij dat ik met de burgemeester op stap mocht en dat we samen de expositie in het Stripmuseum openden. (Dit was de overzichtsexpositie van de Groninger striptekenaar Frans le Roux.) Maar het allerleukst was om samen met de wethouder de sportweek te openen. We stonden samen op het podium en hij ging me eerst wat vragen stellen over hoe het is om Kinderburgemeester te zijn en daarna gingen we met z’n allen en het publiek aftellen en drukten op de rode knop. Er kwam allemaal confetti en dat was echt geweldig. Er waren allemaal activiteiten waar je aan kon meedoen en ik heb toen ook meegedaan.”

“Wat ik nog graag zou doen is met de nieuwe burgemeester op stap gaan en met hem en de wethouder wat praten. Maar nu ben ik druk met mijn eigen project, dat ik zelf heb bedacht. Ik wil graag dat met name kinderen van ouders met een kleine portemonnee gratis huiswerkbegeleiding krijgen. Mijn slogan voor dit jaar is immers ‘Niet ik, niet jij, maar wij. Wij zijn de toekomst’. In mijn klas zitten bijvoorbeeld 32 kinderen en dat is best wel veel. Daardoor kan niet iedereen de extra aandacht krijgen die ze nodig heeft. Er zijn ook kinderen die thuis niet genoeg begeleiding kunnen krijgen. Ik ben in gesprek met WIJS (Wijk Inzet door Jongeren en Studenten, het woord zegt het al.) Zij hadden ongeveer het zelfde idee als ik. Wij gaan samenwerken. Zij hebben ideeën over hoe en waar we dat kunnen organiseren en ik ook. Ik wil graag dat het project nog van start gaat voor september wanneer mijn zittingstermijn als Kinderburgemeester afloopt. Ik hoop echt dat dit gaat lukken.”

“Mijn klas vindt het wel geinig dat ze me zo nu en dan tegen komen op internet, of in een krant. Ze zijn mee geweest toen ik in het GRID Grafisch museum het eerste exemplaar van ‘Nieuwe ouders voor Nilo’ (geschreven door René Hoogschagen ) aangeboden kreeg. Mijn klasgenoten hebben toen het boek ook gekregen. (Het boek werd Jouayria aangeboden vanwege de start van de Nationale Kinderboekenweek.)

“Het afgelopen half jaar heb ik geleerd om goed uit mijn woorden te komen, vroeger vond ik het best lastig om bijvoorbeeld geïnterviewd te worden. Ik heb ook geleerd om veel vragen te stellen.”

Want Jouayria is nieuwsgierig en enthousiast en wil zo te horen heel graag nog heel veel dingen voor elkaar krijgen.