| Jonge Harten, Theater voor de nieuwe generatie Dat is Groningen
Sluit
Menu
Jonge Harten, Theater voor de nieuwe generatie

Algemeen nieuws

Jonge Harten, Theater voor de nieuwe generatie

Het thema van Jonge Harten (18 -26 november) dit jaar is Ontwapening. Er zijn immers de nodige uitdagingen in deze wereld en wat doe je daar mee? De voorstellingen door/voor  jonge makers gaan over kwetsbaarheid, ontvankelijkheid, onderling vertrouwen, eerlijkheid. Jonge Harten richt zich op jongeren tussen 12 en 29, de nieuwe generatie. Over zichzelf zeggen ze: “Zij (…) creëert vanuit bewuste naïviteit en idealisme een context waarin ALLE jonge mensen zich welkom voelen.”

Centrale makers zijn dit jaar Mohamed Yusuf Boss, danser, choreograaf, dansdocent en theatermaker en Alexandra Broeder, Theatermaker met Tijd van de Wolf. Jonge Harten heeft hen gevraagd zich intensief te verhouden tot het festival en daarmee de Groningse realiteit. Ze denken mee met het programma en laten (nieuw) eigen werk zien.

Het programma:

  • BITBYBIT – twee broers die zich in compleet vertrouwen aan elkaar overgeven en daarbij continu de fysieke grens opzoeken.
  • The Gift – Elke avond nodigt Anouk (22)  Alexandra Broeders en een deskundige uit op het podium om te reflecteren op de vragen die zij opwerpt. Anouk meldde zich recent aan bij Expertisecentrum Euthanasie.
  • Club Guy&Roni Invites, Mohamed verkent ‘Thuis zijn’ vanuit de fundamenten van Hiphop en andere Afrikaanse dansstijlen en de Haka van de Maori

 

Jonge Harten biedt middelbare scholen een programma aan, er zijn aparte routes voor onderbouw, midden- en bovenbouw.

foto Lieke van den Krommenacker  en kamerich&Budwilowitz