| Jonge Harten Festival Dat is Groningen
Sluit
Menu
Jonge Harten Festival

Algemeen nieuws

Jonge Harten Festival

Vorig jaar waren er meer dan 10.000 bezoekers voor het Jonge Harten Theaterfestival en dit jaar beloofd ook weer spannend, avontuurlijk èn ongemakkelijk te worden. Het programma is heel divers: theater, dans, beeldend, bezoekers kunnen sommige dingen zelf gaan ervaren en er is muziek. In die negen dagen worden vele vragen gesteld: ‘Voel jij je wel eens alleen?’ en ‘Hoe ga je om met verlies’, of  ‘Wat is mannelijk’, en ook ‘Wat als je iemand niet verstaat?” en ‘Waar word jij boos van?’ De voorstellingen dagen je uit je eigen kijk op de wereld te ontwikkelen.

Het (jonge) team dat Jonge Harten organiseert wil mensen samenbrengen en dingen bespreekbaar maken. Zoals zij zelf zeggen:  “Onze ideale toekomst is een toekomst waarin oordelen uitgesteld worden. Laten we  ons in mensen en ook in voorstellingen herkennen, maar laten we ook erkennen dat we vaak totaal anders zijn. Laten we die rijkdom en diversiteit vieren, omhelzen en kapot knuffelen! Laten we ruimte geven aan het ongemak dat ‘anders zijn’ soms oplevert. En laten we er soms ook om lachen, erover praten. Laten we dat samen doen in Groningen, want Groningen ‘is not the end of the world’, it’s the beginning”.

Bij de meeste voorstellingen kan je na afloop nog even napraten en ja, dat kan dan ook wel wat awkward zijn!  De voorstellingen vinden plaats op veel verschillende plekken: Groninger Museum, het Station, Het Paleis, Grand Theater enz. Het programma vind je hier.

Jonge Harten is een van de veertig landelijke festivals die inzetten op inclusiviteit en diversiteit en daarom meedoet met het project ‘Geef een Toegift’.  Bezoekers van Jonge Harten kunnen een kaartje kopen voor iemand die dat niet kan betalen. De kaartjes gaan naar jongeren die uit gezinnen met complexe problemen komen. Veel van deze jongeren komen namelijk  niet zo makkelijk in contact met theater.

 

 

Foto Jonge Harten