| Jonge Harten Festival Dat is Groningen
Sluit
Menu
Jonge Harten Festival

Algemeen nieuws

Jonge Harten Festival

Het Jonge Harten Theaterfestival is een jaar weggeweest vanwege corona maar van 19 tot 27 november  staat er weer veel geprogrammeerd.  Dit jaar staat het festival in het teken van  Future is coming. Er worden vragen gesteld als “Wat hoop jij dat de toekomst jou gaat brengen? Wat draag jij er zelf aan bij? En hoe verhoud jij je tot de toekomst? Moeten we na een tijd van corona op dezelfde manier doorgaan of zullen we vanaf nu dingen radicaal anders doen?”  Het antwoord van het festival is Verbeelding .”Want” zeggen ze “verbeelding zorgt dat we kunnen dromen, dingen in een ander perspectief kunnen zien en onszelf kunnen blijven bevragen. Verbeelding op het podium zorgt voor verbeelding in ons hoofd.”

Vanaf dit jaar werkt Jonge Harten met een programmateam waar centrale gasten aan toegevoegd zijn. Zij denken mee met de programmering van Jonge Harten en drukken hier hun stempel op. Dit jaar zijn Lotte van den Berg (Building Conversation) en Priscilla Vaudelle (LostProject) de centrale gasten. Beide hebben zij een heel eigen wijze van theater maken ontwikkeld. Jonge Harten heeft beide makers gevraagd zich intensief te verhouden tot het festival en daarmee de Groningse realiteit.  Het doel: Een nieuwe jonge generatie representeren die zich gehoord en erkend voelen.

Het festival  opent op 19 november met een openingsfeest van Clash. Ook zal er deze dag de voorstelling REVOLT van Maas theater en dans en HIIIPOWER van Het Zuidelijk Toneel te zien zijn. Meer over de programmering vind je hier.

Het Jonge Harten festival wordt met een jong team gemaakt en richt zich op een divers publiek (divers in elk opzicht: gender, afkomst, opleidingsniveau, enz.). Iedereen tussen de 12 en 29 kan meedoen. Als crewmember, of als maker van theater, muziek of performances. Je kan ook stage lopen bij  de afdeling marketing, educatie of productie en op dit moment hebben nog steeds crewmembers nodig. Als het je wat lijkt kan je je hier opgeven.