| Jonge Harten Festival 17-25 november Dat is Groningen
Sluit
Menu
Jonge Harten Festival 17-25 november

Algemeen nieuws

Jonge Harten Festival 17-25 november

Negen dagen lang biedt Jonge Harten een jong en divers publiek een context waarin alle jonge mensen zich welkom voelen. Theater verenigt en daar gaat het bij Jonge Harten om, naast openheid en verbinding .

Elk jaar kiezen de theatermakers een thema en dit jaar is dat  “Stay with the trouble”.  Karlijn Benthem (directeur)  en Gregory Caers (curator)  hebben deze ‘mindset’, zoals ze het noemen, uitgekozen. “Iedereen heeft het wel eens moeilijk en het neemt een hoop stress weg als je beseft dat niet alles in een keer hoeft te lukken. …  Het is een kwestie van aankijken en durven te blijven. Dicht bij je zelf blijven en maken wat jij relevant vindt ongeacht de mening van een ander”.

De maker van het campagnebeeld verwoord het zo “Positiviteit vinden mensen al snel mooi, negativiteit laat je nadenken. Het loopt soms even anders, het hoeft niet altijd goed te gaan”.  De graffity stijl van de poster die hij ontwierp verwijst ernaar, “Het is rauw, niet te gelikt”.

Het programma ziet er schitterend uit, met veel voorstellingen met dans, masterclasses voor creativelingen, ontmoetingen met elkaar en experts in het vak en nagesprekken.

Jonge Harten biedt bovendien Stageplekken: de laatste dag van het festival nemen jongeren het podium over en laten zien wat ze diezelfde dag gemaakt hebben

Tussendoor kan je mee-eeten met de crew en theatermakers tussen 17 en 19.30u