| #jijmijook Dat is Groningen
Sluit
Menu
#jijmijook

Algemeen nieuws

#jijmijook

Het is een simpele vraag “Accepteer jij mij ook” en dan …..  wordt op antwoord gewacht. Aanleiding voor de campagne was de ervaring van rapper Mulu Glas dat het niet vanzelfsprekend was dat hij geaccepteerd werd. Terwijl veel mensen denken of vinden dat dat tegenwoordig toch geen punt meer is. Dat is dus niet zo. In het voorjaar was er de campagne ‘Groningen viert de Liefde’.  Deze campagne bracht de diversiteit in relaties in beeld; oud-jong, verschillende culturele achtergronden, homo en lesbische stellen. De #jijmijook campagne, die wordt ondersteund door de gemeente Groningen, is daar een vervolg van.

De initiatiefnemers, Nachtburgemeester Merlijn Poolman, rapper Mulu Glas en Kudo-studio eigenaar Floris Jonker willen met deze campagne een gesprek op gang brengen. “Laten we er een open discussie van maken, we gaan mensen niet voorschrijven wat ze moeten denken. Maar het is tijd dat we van elkaar horen wat er gedacht wordt. We vragen het gewoon ‘ik accepteer jou, jij mij ook?’  en dan luisteren we naar het antwoord”   – aldus Merlijn. De campagne richt zich op alle Groningers en op de kernwaarden van het culturele dag- en nachtleven in Groningen, te weten divers, tolerant en gezellig. Ze roepen op om dit klimaat in Groningen in stand te houden en te versterken.

De initiatiefnemers hebben daartoe een platform in het leven geroepen Stichting de-FAQ.nl. Deze stichting heeft als doel de diversiteit in Groningen te vieren en te bevorderen. De foto’s van Mulu (‘Ik kom uit Ethiopië’)  Sharon (‘Ik heb Down Syndroom’)  en Jeffrey (‘Ik val op mannen’)  zijn de komende weken nog  te zien in bushokjes en op de driehoeksborden. De-FAQ wil gaan  fungeren als het nieuwe platform waar vragen gesteld kunnen worden waarop een taboe rust.(FAQ = frequently asked questions).