| “Is Het Goed Zo” Dat is Groningen
Sluit
Menu
“Is Het Goed Zo”

Algemeen nieuws

“Is Het Goed Zo”

“Laat mij maar zitten ik ben moe

Ik geef d’r aan toe”

In de single “Het Is Mooi Zo”  kruipt Colin Mooijman in de huid van een oudere man.  Een man die eigenlijk niet meer wil of kan leven en zich gevangen voelt in een aftakelend lichaam. Hij wil een menselijk einde en in dit nummer neemt hij afscheid van zijn familie en vrienden en van het leven. Het is een intens en gevoelig nummer dat Colin schreef geïnspireerd door het afscheid van de opa van zijn vriendin die zelf de regie over zijn einde hield.

(… ) laat me afscheid nemen ,

m’n dank uitspreken verder niet meer zo veel willen

ik heb het allang bekeken het is goed zo

Ik zeg het tegen m’n kinderen en dat moet ook,

ik wil ze zeker niet hinderen

Ik ben iedereen tot last en daar schaam ik me voor

Het beste was er al lang af

dus waarom gaan we nog door? (…)

Met zijn nummer ‘Het Is Goed Zo’ deed Mooijman mee aan de muziekcompetitie Art Rocks.  Muzikanten werden uitgedaagd muziek te maken op basis van een kunstwerk. Colin liet zich inspireren door het schilderij Thalheim van Hermann Markard uit het Drents Museum. Colin: “Op het schilderij is een oude man afgebeeld. Hij is keurig gekleed en ik beeldde me in dat hij zich aan het voorbereiden was op de dood.”

Mooijman haalde de finale die werd gehouden in poptempel Paradiso in Amsterdam vorig jaar januari. Het optreden in Paradiso noemde Colin een jongensdroom. De single werd 10 februari uitgebracht, in de week van de euthanasie.