| Ingelijst Gronings geluk Dat is Groningen
Sluit
Menu
Ingelijst Gronings geluk

Algemeen nieuws

Ingelijst Gronings geluk

Projectmaker Esli Tapilatu heeft een missie: mensen dichter bij hun droom brengen. Dit doet hij door mensen te portretteren, terwijl hij hen vraagt waar ze gelukkig van worden.

Breed lachend staan de meeste mensen op hun foto. Eronder staat waar ze blij van worden. Esli noemt als voorbeeld een vrouw die, doordat ze uitsprak dat haar droom emigreren was, daadwerkelijk de stap durfde te zetten. Ze emigreerde van IJsland naar Amerika.

Esli is ook initiatiefnemer van het project Capital of Happiness, waar dit een onderdeel van is. Capital of Happiness is een wereldwijd project, dat ook bedoeld is om mensen meer te laten beseffen waar geluk over gaat, wat hén gelukkig maakt.

Hij vertelt dat hij niet zo zeer bezig is met geluk als studie, meer uit oprechte interesse en het streven mensen persoonlijk wat dichter bij hún geluk te brengen. Dit kan individueel zijn, of in een community. Zo deed hij een posterproject eerder al in Noorwegen, waar de mensen elkaar beter leerden kennen. Het is een leuke en effectieve manier om snel contacten op te doen, als je praat over geluk.

Wat hij merkt is dat geluk wereldwijd wel verschilt per omgeving en cultuur, maar dat elk mens in de eerste plaats behoefte heeft aan bevestiging, verbinding en zien en gehoord worden. Als hij daar een steentje aan kan bijdragen, is Esli zelf gelukkig.

Zie jij de posters van Portret Poster Pret in de stad hangen? En wat maakt jou eigenlijk gelukkig? Je ziet alle foto’s ook op onze Facebookpagina!