| #ikbeneengroninger – Afl. 42: Curaçao Dat is Groningen
Sluit
Menu
#ikbeneengroninger – Afl. 42: Curaçao

Reportage

#ikbeneengroninger – Afl. 42: Curaçao

Christelijke Rap

John heeft naast filmen nog een grote passie: rappen en zingen. En dat doet hij niet zonder boodschap, hij heeft een duidelijke visie: “Ik wil jongeren bemoedigen om de positieve weg in het leven te bewandelen, om hun best te doen op school en geen luie dingen te doen. Gewoon streven naar je doelen en positief zijn. God speelt daarin een grote rol voor mij. Ik wil gewoon goed en eerlijk leven en daarbij heb ik veel aan het geloof. 

New Song kerk

“De New Song is een Christelijke kerkgemeenschap zijn en er zijn twaalf kerken in Nederland en een in Curaçao. Groningen heeft er helaas niet een, dat is wat ik echt mis hier. Ik ga altijd naar Leeuwarden om kerkdiensten bij te wonen. Via de New Song community heb ik ook al eens opgetreden in de kerk in Rotterdam en Dordrecht. Ik heb daar de kans gekregen om mijn boodschap te laten horen. Ik heb veel vrienden die ik ken uit deze kerkelijke gemeenschap en dat is heel fijn, het geeft me een thuis gevoel. Ik mis mijn familie namelijk ontzettend.”

Kansen in Nederland

“Ik kwam naar Nederland omdat er hier meer kansen zijn. De kwaliteit van onderwijs is hier goed en ik wil me graag specialiseren. Ik zit nu in het tweede jaar maar krijg al veel kansen om te laten zien wat ik kan. Zo maak ik video’s voor verschillende opdrachtgevers. Omdat ik me nu ontwikkel en kansen krijg om ervaring op te doen wordt mijn werk steeds beter. Inmiddels zijn er ook mensen in Curaçao die met me willen samen werken. Zij bellen me nu op en zeggen dan dat ze een videoclip met me willen maken als ik voor vakantie naar het eiland kom. Dat vind ik geweldig.”

Vinkhuizen

John woont in Vinkhuizen en is hier wel tevreden. Hij chillt vaak met vrienden in de buurt of ze gaan voetballen. “Ik mis wel het strand. En in Willemstad is er een plein waar altijd leven is. Mensen komen hier samen om muziek te maken of te dansen. In Groningen zie je dat minder, vooral vanwege het weer. Gelukkig is het nu bijna zomer, dus dan kan ik weer lekker veel naar buiten.”